vineri, 9 octombrie 2009

Ulei esential de ylang ylang

  For english click here:

Ylang-Ylang ( Cananga odorata) este un mic copacel aflat in regiuni din Indonezia, Filipine, Cook, Madagascar si Insulele Reunion. Denumirea sa, " floarea florilor" descrie foarte bine minunata inflorescenta, a caror culoare variaza intre culorile roz, mov si galben. Parfumul este unul dulce, intens floral, exotic adica intr-un cuvant, deosebit.

Uleiul esential de Ylang Ylang se obtine prin distilarea florilor si este bogat in in alcooli monoterpenici si aromatici (linalol, geraniol), precum si in esteri.

Aceasta planta crescuta in tinuturile tropicale poate imbunatati substantial viata amoroasa, de cuplu. Tinerii casatoriti din Indonezia isi gaseau patul plin de flori de ylang ylang cu parfum puternic, deoarece acestea au proprietati antidepresive, afrodisiace, sedative si euforice. Deoarece are efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos, favorizand relaxarea, uleiul esential de ylang ylang este foarte eficient in reducerea dificultatilor sexuale cauzate de stres, anxietate, stari tensionate sau depresie si are efecte favorabile in hipertensiunea arteriala.

Pe plan psihologic, alaturi de proprietatile descrise anterior, mirosul puternic al uleiului esential ascute simturile si amelioreaza depresia, frica, gelozia, mania si frustrarea.

Ca si masura de precautie se recomanda o dozare atenta a uleiului esential de ylang ylang deoarece are o aroma puternica si poate provoca dureri de cap sau greata.

NOTA: baza/mijloc.

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu