luni, 28 martie 2011

Ulei esential de geraniu

Originar din Africa de Sud, geraniul (Pelargonium graveolens)  este cultivat astazi in Insulele Réunion, Maroc, Egipt, China.  Uleiul esential a fost distilat pentru prima data in Franta, la inceputul secolului XX. Cu toate acestea, este cunoscut din vechime, in popor fiindu-i atribuite virtuti magice, mai ales in ce priveste alungarea spiritelor rele, astfel ca oamenii il cultivau cu preponderenta in jurul casei.

Se folosese ca si distilat din frunze iar aroma este una dulce floral, ca o cale de mijloc intre trandafir, iarba si citrice.

Pentru aromoterapie, uleiul esential de geraniu este recomandat ca fiind un bun tonic nervos, indeparteaza anxietatea, depresia, stresul si senzatia de „blocaj”. Utilizat, acest ulei va face sa va simtiti improspatati, relaxati si capabili sa infruntati problemele cu optimism. Are un efect calmant si racoritor in tratarea nelinistii, fiind indicat chiar si in cazuri de palpitatii sau atacuri de panica, starea de nemultumire, comportament irascibil.

Echilibreaza corpul si mintea, iar simpla mirosire a uleiului esential poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

NOTA: mijloc

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu