luni, 28 martie 2011

Ulei esential de roinita (melissa)

Roinita (Melissa officinalis) este o planta de origine mediteraneana si din zona Asiei Mici, cu flori galbene pana la albe, foarte iubita de albine si cunoscuta din antichitate de civilizatii ce isi axau multe din leacuri pe ceea ce ofera natura (romani, greci, arabi). Chiar si numele inseamna “miere” in latineste, multe din denumirile romanesti legand aceasta floare de albine si stupi: alămâiţa, busuiocul stupului, cătuşnica, iarba stupului, iarba stuparului, iarba roilor, iarbă de lămâi, lămâiţă, floarea stupilor, mătăciune, melisă, poala Sf. Mării, răstupească, roişte, stupelniţă, voioşniţă de albini. Dar pentru efectele sale terapeutice recunoscute, melisa poarta un nume deosebit: “Elixirul Vietii” – este vorba de relaxarea si efectul calmant asupra inimii.

Uleiul esential de roinita este relaxant, alina  durerile de cap si migrene cauzate de stres, asociate cu senzatia de tensiune la ceafa si umeri. Reduce palpitatiile cand inima este supra-stimulata, obosita si tensiunea este crescuta pe fond nervos si stres, linisteste atacurile de panica, crize de astm pe fond nervos. Are un efect racoritor, foarte util in stari febrile insotite de agitatie si nervozitate.

Uleiul esential de roinita este util persoanelor hipersensibile si celor care isi exprima emotiile pregnant, persoanelor colerice sau nervoase, puternic agitate. Efectul sau calmant, linistitor, induce o stare mentala pozitiva, conduce spre relaxare si bucuria de a trai.

NOTA:  varf

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu