luni, 28 martie 2011

Ulei esential de vanilie

Vanilia (Vanilla planifolia) este o orhidee cu origine exotica: Tahiti, Madagascar, Java. Singura care are fructul comestibil, pretioasa vanilie are un parfum dulce, ‘cremos’, tipic si inconfundabil, facandu-l de nepretuit in industria parfumurilor.

Din multitudinea de actiuni benefice pe care uleiul esential de vanilie le aduce organismului uman, cele mai importante sunt si cu adevarat desavarsite: antioxidant, afrodisiac (stimuleaza secretia de hormoni sexuali prin inhalarea vaporilor), anticancerigen, antidepresiv (aromoterapia bazata pe esente de vanilie are rolul de a da o stare de bine, de a instala pe plan afectiv bucurie si fericire), sedativ, linistitor si relaxant (are un efect relaxant si calmant asupra creierului si a nervilor, indepartand starile de furie iar in plus vanilia induce somnul, motiv pentru care se recomanda persoanelor cu insomnii), sporeste fantezia si creativitatea.

Totodata, uleiului esential de vanilie ii sunt atribuite puteri magice si mistice, aduce dragoste, pasiune si tinerete, vitalitate si energie.

NOTA: baza

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

2 comentarii:

  1. uleiul pe care l-am folosit (pe care nu il avem la vanzare, nu suntem distribuitori, cel putin momentan) momentan este indisponibil; alte variante cresc foarte mult pretul lumanarilor, astfel incat se restrange mult numarul celor care isi doresc o lumanare scumpa insa de calitate ireprosabila.

    RăspundețiȘtergere