joi, 17 martie 2011

Ulei esential de salvie

Salvia (Salvia officinalis) este poate unul din cele mai folosite uleiuri volatile din lume, datorita extraordinarelor sale proprietati antiseptice. In America Latina este in continuare des utilizat ca si conservant pentru produse alimentare.

Uleiul esential de salvie este obtinut prin distilarea plantei proaspete si are o aroma usor mentolata, proaspata, revigoranta.

Dintre proprietatile terapeutice ale uleiului esential de salvie trebuie amintit ca este un hipertensiv usor, tonic general foarte eficient, scade secretia lactata si are un efect racoritor asupra organismului. Este recomandat ca si sedativ usor; datorita efectului antidepresiv se recomanda si in stari de anxietate, neurastenie, debilitate (intelectuala, nervoasa sau sexuala) – efecte favorabile in impotenta si frigiditate.

Pentru revigorare se recomanda aromoterapia si baile cu infuzie, astfel are efect pozitiv asupra tonusului psihic si confera stare de vioiciune, inlatura oboseala si corpul va avea  un miros placut, fresh.

Ca si contraindicatie, amintim ca in perioada de alaptare, produsul se va administra cu prudenta deoarece diminueaza secretia lactata. Poate fi utilizat de femeile care au lactatie excesiva!

NOTA:  mijloc

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu