marți, 13 martie 2012

Ulei esential de coriandru

Coriandrul (Coriandrum sativum) este o planta aromatica provenita din zona Palestinei si a Egiptului Antic,  folosita frecvent in bucatarie iar in Europa a fost aclimatizat in perioada Evului Mediu.
Distilat prin antrenare cu aburi a vaporilor din fructe zdrobite, uleiul esential de coriandru are un parfum ierbos-lemnos, placut si cu o nota usor picanta.

Folosit in aromaterapie trebuie mentionat ca alaturi de proprietatile tonice pentru sistemul nervos (recomandat in astenii si depresii, epuizare nervoasa, insomnii) este un excelent afrodisiac si euforizant atunci cand libidoul este mai scazut din cauza stresului si oboselii prelungite. Excelent pentru memorie, pentru perioadele de invatare si acumulare intensiva (sesiune, examene, teste etc.).  Amelioreaza durerile de cap datorate digestiei defectuoase sau cu probleme si are si proprietati usor analgezice.
Pe plan mental, uleiul esential de coriandru stimuleaza creativitatea si intareste increderea in sine, amplifica linistea interioara si ajuta in depasirea problemelor/dificultatilor prin schimbarea atitudinii intr-una pozitiva, optimista.

Precautii: interzis in utilizare femeilor insarcinate si copiilor sub 3 ani, celor care au suferit un infarct miocardic sau bolnavilor de tromboflebita!

NOTA:  varf

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu