joi, 17 martie 2011

Ulei esential de lamaie

Galbena si frumoasa lamaie (Citrus limonum) inglobeaza insasi lumina solara, energia calda, aroma proaspata. Desi initial  ea a fost cultivata in Asia, s-a raspandit si a devenit esenta bauturilor racoritoare, aroma de ceaiuri, parfumuri si datorita proprietatilor sale, se foloseste cu succes in produsele de curatare.

Chiar daca florile de lamai au o aroma placuta, uleiul esential se extrage doar din coaja fructelor, prin presare la rece.

Datorita efectului sau puternic antiseptic si decongestionant, este potrivit pentru inhalatii in cazuri de raceala, gripa, tuse, chiar si cand acestea sunt asociate cu febra; efecte benefice s-au remarcat si in bronsite. Ca orice alta citrica, actiunea invioratoare si tonifianta este benefica in tratarea durerilor de cap si a migrenelor. Deoarece are efect calmant asupra sistemului nervos central, este foarte eficient in insomnii sau cosmaruri.

Prin aromoterapie, uleiul esential s-a dovedit a fi tonic, revigorant si purificator, indicat de aceea persoanelor care traverseaza perioade incarcate, dificile, stresante, de surmenaj fizic si intelectual. Astfel, uleiul esential de lamaie ajuta sa ne simtim mai proaspeti, plini de viata si increzatori in fortele proprii (sporeste increderea in sine).

Ca si precautie se recomanda evitarea inhalarii directe a aromei uleiului esential!

NOTA: varf

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu