luni, 28 martie 2011

Ulei esential de busuioc

Busuiocul (Occimum basilicum) sau “iarba regilor” este în tradiţia românească şi indiană o plantă sfântă, considerat ca avand puterea de a elimina influenţele negative, inferioare, avand valente mistice.

Uleiul esential de busuioc este obtinut prin distilarea (antrenarea cu vapori de apa) florilor proaspete de busuioc apartinand diferitelor specii. Este unul din cele mai puternice uleiuri esentiale folosite la noi in tara.

Uleiul esential de busuioc are un efect tonic si reglator al sistemului nervos, ceea ce il face potrivit pentru astenia nervoasa (in surmenajul intelectual, epuizarea nervoasa), migrene, stari depresive, insomnie. Ca si efecte terapeutice recunoscute in aromoterapie, vaporii eterici ajuta la purificare si dinamizeaza eficient planul psihic, stimuland intelectul si asigurand o stare de pace afectiva.

De mentionat ca busuiocul limpezeste mintea şi sufletul, induce  încredere în sine,  claritate mentală

Datorita componentelor active facilitează concentrarea, este un bun adjuvant pentru afectiuni ale aparatului respirator (tuse, sinuzite, nas infundat, amigdalite etc.).  Are proprietati analgezice, antispastice, antibacteriene si antifungice. De asemenea, are si usoare proprietati afrodisiace favorizate de actinuea stimulenta nu doar la nivel organic, ci in special psihic.

NOTA: varf

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu