luni, 28 martie 2011

Ulei esential de fenicul

Feniculul(Foeniculum vulgare)era o planta extrem de folosita in antichitate: in China se folosea ca antidot impotriva muscaturilor de sarpe, egiptenii si romanii ii cunosteau calitatile anti-toxice. Ca si zone de crestere, agreeaza aerul sarat si umed de la malul marii.

Uleiul esential de fenicul se obtine prin antrenarea cu vapori de apa a semintelor zdrobite in prealabil, are un miros intepator ierbos si usor dulce.

Prin aromoterapie, vaporii de ulei esential de fenicul ajuta la diminuarea stresului pre-menstrual; Este foarte indicat proaspetelor mamici, deoarece stimuleaza lactatia. Se recomanda  persoanelor interiorizate si necomunicative, lipsite de entuziasm, cu teama profunda de experiente noi. Este un bun relaxant, stimulat si revitalizant, predispune catre deschidere fata de ceilalti, veselie, optimism. Este foarte util in cresterea motivatiei.

Contraindicatii: este bine sa fie evitat de catre femeile insarcinate ori afectiuni ale sistemului nervos, epilepsie.

NOTA: mijloc

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu