sâmbătă, 6 februarie 2010

Lumanari cu parafina - avizate de Ministerul Sanatatii

Printre altele, verificam zilnic in ce stadiu suntem pe motoarele de cautare, in special Google si Yahoo!,dupa cuvinte cheie pe care le dorim relevante, astfel incat sa ne gasiti usor si repede. Si cautam 'lumanari naturale', 'lumanari parfumate', 'lumanari ecologice' etc.

Si dam peste cea mai ciudata (ca sa nu zicem neverosimila) oferta: lumanari ecologice, in a caror compozitie intra parafina si coloranti (cum sa fie ecologice daca doar aceste 2 componenete sunt sintetice 100 %, chiar cancerigene atunci cand sunt arse?), avizate de Ministerul Sanatatii si cu materie prima ce poseda certificate de calitate!

Cum de se poate asa ceva? Da, noi inca nu avem avizul pentru ca nu am depus dosarul, insa asta nu inseamna ca nu avem certificate de calitate! Si chiar avem materie prima naturala 100%, ECOLOGICA! Dosarul este in lucru, alaturi de cel pentru laborator, furnizorii nostri si in special cel care ne trimite ceara de albine, are aviz pentru respectarea normelor in vigoare si pentru calitatea pe care o ofera: apicultura si produse ecologice (organic products)! Furnizorul de ceara de palmier are o intreaga lista, inclusiv specificatii tehnice de calitate, ca si compozitie chimica, atestand din nou faptul ca ceea ce cumparam este intr-adevar natural. Uleiurile eterice le avem de la firme certificate, la randul lor, ca producatori si comercialnti de uleiuri esentiale naturale. Fitilul, caruia i-am consacrat un intreg articol, este din bumbac 100%, fara insertii metalice... Atunci?

Daca un astfel de certificat exista (ceea ce inseamna doar ca produsul se incadreaza in niste NORME DE TOXICITATE ADMISE), inseamna ca aceste avize incep sa nu mai conteze atat de mult vis-a-vis de ceea ce contin produsele care ne plac si ne fac viata mai frumoasa. Inseamna ca indiferent de ceea ce spune un producator, d-voastra va cade in spate informarea si trierea unei compozitii chimice, a selectionarii atente, a documentarii si primordial, citirea etichetei de producator (in majoritate lumanarile parfumate sunt produse in CHINA)!

Asigurati-va inainte de toate, ca exista o eticheta care sa va spuna ce contine acea lumanare! Asigurati-va cu ajutorul mirosului si al pipaitului (atunci cand se poate) ca lumanarea nu este grasa la atingere iar structura ei privita de foarte apropape nu este superb micro-cristalina; aceasta este data doar de parafina! Si incercati sa va dati seama daca mirosul, in esenta lui, nu este unul chimic! De ce? Pentru ca pana acum suntem singurii producatori de lumanari naturale parfumate cu uleiuri esentiale naturale care incercam sa tragem un semnal de alarma astfel incat d-voastra sa ne auziti si sa va informati, astfel incat sanatatea sa nu va fie afectata.

Ca si ceara naturala, parafina cu un inalt grad de prelucrare ajuta o lumanare sa arda fara fum, curat, fara sa lase sa se scurga multa ceara in suport, inglobeaza bine uleiurile esentiale si chiar mai bine pe cele sintetice, accepta coloranti sintetici cu ajutorul carora nuantele desavarsite atrag din ce in ce mai multi clienti. Insa cu ce costuri pentru sanatate...

Nu suntem interesati doar de comert si de bani! Ci de calitate, pe care noi o dorim si o putem oferi la randul nostru celorlalti. Iar in materie de acest fapt, inca mai avem mult de invatat ca si consumatori. Pe piata externa clientii sunt mai exigenti si refuza anumite produse care nu sunt conforme cu cerintele lor; in Romania inca nu exista un grad minim de informare care sa ne permita acest lucru. Insa noi incercam sa-l promovam, alaturi de alti producatori si comercianti de produse cu adevarat naturale, ecologice, nu doar cu numele!

Fiti informati! Sanatatea costa!

8 comentarii:

  1. Draga Cristina, felicitari pentru aceasta initiativa - de mult asteptam aparitia pe piata a lumanarilor naturale. Mi-a fost rau la un moment dat in trecut de la o lumanare parfumata si ma gandeam inocenta de ce mi-ar face rau o biata lumanare de ceara - atunci am aflat despre faimoasa parafina care ne face atat de rau. E bine ca avem si noi in sfarsit pe piata si produse sanatoase, nu doar cu aspect comercial. E foarte bine ca ati pus la punct si acest blog, pentru a informa consumatorii, pentru ca intr-adevar, multi nu sunt informati.
    PS: Din pacate fraza asta o simt ca fiind ostila si cu ostilitatea nu obtii prea multe:
    "...care incercam sa tipam sus si tare astfel incat dumneavoastra sa ne auziti". Oamenii raspund pozitiv la ton pacific, nu la tipete. Oamenii citesc si retin ceea ce ii intereseaza, daca informatia e prezentata intr-o maniera explicita si accesibila. La tipete reactioneaza cu tipete sau intorc spatele si pleaca.

    RăspundețiȘtergere
  2. clara, ai dreptate, intr-adevar, noi nu tipam, ci doar tinem sa tragem un semnal de alarma... Iti multumescpentru bunavointa si interes si te asteptam oricand... Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am ajuns aici din blog în blog şi am fost plăcut impresionată de ceea ce am găsit. V-am băgat şi eu la mine pe site pentru a putea fi regăsiţi de mai multe persoane. Pacat că este atât de frig şi nu puteţi ajunge la târgul de Sf. Valentin, dar într-un fel nu-mi pare rău, că eu mi-aş fi tăiat venele de supărare că nu aş fi putut ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Gabriela pentru incurajari si sustinere, conteaza mult tocmai pentru ca suntem la inceput si multa lume inca nu stie ce inseamna un produs natural.

    Si doar cu ajutorul vostru putem sa ajungem acolo unde ne-am propus, sa obtinem produse de calitate si sa informam consumatorii despre piata, concurenta si ceea ce aducem nou.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, Cristina, la fel ca si Gabriela am ajuns aici din blog in blog. Ma bucur ca va preocupa sa obtineti produse de calitate si sa ne informati pe noi, cumparatorii, de pericolele produselor nocive care apar si pe piata din RO. Ceva totusi ma mira, de ce Soap Mill, de ce va botezati produsele la care munciti mult, in limba engleza ? nu toti romanii cunosc aceasta limba si, poate atunci cind vad denumirea scrisa pe alta limba vor crede ca nu sunt romanesti. Eu folosesc de multi ani produse GEROVITAL si HOFIGAL, nu sunt botezate pe englezeste dar sunt produse romanesti de cea mai buna calitate. La vremea respectiva produsele Gerovital au facut furori in strainatate si produsele Hofigal sunt cerute si se exporta in multe tari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Geta, ma bucur ca abordezi aspectul denumirii. Pentru ca nu suntem mare firma, o corporatie cu investitii si cu sponsorizari ori bani alocati pentru cercetare si promovare, ne este mult mai simplu sa exportam produsele pe care le-am gandit edificator (pentru straini) deocamdata prin denumire. Soap Mill (noi mai avem putin) a inceput deja sa traduca si continutul site-ului.
    La noi, inca poti gasi explicatiile si descrierea in limba romana si oricum asa vor ramane, insa pana la un nou continut in engleza, alegerea pe care am facut-o si rezultatele in timp ne-au facut sa ne bucuram de alegerea facuta.
    Cat despre Hofigal si Gerovital, daca iti aduci aminte, au fost vremuri cand noi nu ni le permiteam... erau mai mult pentru export, iar denumirea nu mi se pare romaneasca, cel mult provenind din alaturarea de cuvinte si particule latine. Probabil ca in timp ne vom permite si astfel de mici artificii. Pana atunci, continutul cred ca este mai important (din punctul de vedere al consumatorului) decat o simpla denumire...
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am si eu o intrebare:
    de unde as putea procura ceara pentru lumanari,sau cum as putea sa o prepar acasa?Cu conditia sa fie 100% vegetala sau chimica fara ingrediente animale din ucidere:grasime de animal, -accept ceara de albine.
    Scopul meu este:sa fac acasa niste lumanari pentru uz propriu,si sa ies foarte ieftin,pentru a folosi candela noaptea in loc de lumina de bec.Cand dorm obisnuiesc sa las lumina aprinsa in hol,si asta chiar daca am becuri ecologice..costa.Deci vreau sa castig cu asta minus bani de dat afara pentru electricitate.

    RăspundețiȘtergere
  8. @dizidentul verde: ceara de albine iti putem trimite noi, are aviz pentru produs ecologic certificat Ecoinspect. Daca te deranjeaza mirosul de ceara, mai ales cand se stinge fitilul, exista si varianta de amestec cu soia (este insa mult mai scumpa) sau cu ceara de palmier (este sub forma de fulgi, vine ambalata sub forma sacilor de 20-25 kg si este mult mai convenabila ca pret). Doar ceara de palmier din pacate nu se poate folosi.
    Pentru alte detalii iti stam la dispozitie online prin ID-ul de messenger.
    Toate bune,
    EcoDecoLight

    RăspundețiȘtergere