joi, 28 iulie 2011

Lumanari cu miros de mar verde, cirese, paine proaspata - ghiciti?

Zilele trecute am intalnit o persoana fan adevarat al lumanarilor parfumate: in fiecare loc din casa erau ticste 3-4 lumanarele, mai mici, mai mari, cu colturi, cu flori, pitici, ursuleti, colorate in diverse combinatii care mai de care mai ciudate... brrrrrrrr. Era foarte entuziasmata pentru o lumanare cu miros de mar verde, foarte mare si stridenta la culoare, care pe mine m-a dat pe spate la propriu - mirosea puternic si ciudat.

Pentru ca nu am mai scris de mult timp, prefer sa fac trimitere catre liste de uleiuri esentiale, arome sintetice sau alte link-uri in acelasi gen, unde informatiile sunt impartiale si complet obiective, fara referire la produse, marci sau etichete.

Astfel, cel mai simplu lucru: am scris pe Google "essential oils list" si bineinteles, Wikipedia a fost prima alegere: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_essential_oils. Puteti citi cu incredere lista, daca vreti sa cautati o anume aroma si nu apare afisata, mai bine mai incercati si o alta cautare pana sa va asigurati de provenienta ei. Nu veti gasi insa mere (apple), mere verzi (green apple), cirese sau altele asemenea.

Aromele sintetice, sub denumire de "fragrance", "arome / aroma", "scent" sau "perfume" pot fi sute, insa am cautat doua liste foarte lungi de diferite combinatii si denumiri. Aromele au si descriere si in multe pot intra ca si compozitie picaturi de uleiuri esentiale, desi ma indoiesc: sunt in general foarte ieftine, deci ... va las pe voi sa va ganditi. Evident, listele sunt in engleza, insa nu sunt greu de citit (apropos, veti gasi mere, pepeni, capsuni, rom sau alte minuni dintr-acestea):

Cele mai tari combinatii mi s-au parut pur si simplu hilare: aroma "pudra de bebelusi" (mie personal mi se pare un miros de praf :)  ), "paine proaspata" (acum 2 zile mirosea toata casa a paine facuta in casa, asa ca greu de crezut ca se poate obtine natural o astfel de aroma, in plus eu la mirosul asta am asociat un colt aburind pe care il mananc cu cea mai mare pofta - yamy!) sau "mar verde" (am reflexul cainelui lui Pavlov, asa ca obligatoriu imi trebuie si marul ca sa pot savura parfumul in voie).

Inca o bila neagra, din punctul meu de vedere, este prezenta (pe multe produse alimentare nu doar decoratiuni) unui ingredient care cred ca vrea sa faca un declick in comportamentul de consum: arome IDENTIC NATURALE. Identic, inseamna prelucrate sa fie ca si... Right? 

In caz ca am suparat pe cineva, astept combaterea celor de mai sus.

Va imbratisez cu drag la gandul unui concediu la mare. In curand. In Romania.

Fiti informati! Sanatatea costa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu