marți, 17 februarie 2015

Ulei esential din lemn de trandafir (Rosewood)

      Rosewood este denumirea unui copac originar din Brazilia, de dimensiuni impresionante si mereu verde: Aniba Rosaeaodora. Lemnul acestui copac este extrem de apreciat in industria de profil motiv pentru care sunt taiate paduri intregi care deservesc industria lemnului, a mobilei si ulterior prin distilare la abur a resturilor din prelucrare - parfumeria.

      Uleiul esential extras din lemnul de trandafir este discret spre normal, floral intens si poarta o nota usor dulce-condimentata.

      Dintre proprietatile acestui ulei atunci cand vorbim despre aromoterapie se pot numara: este afrodisiac (imbunatateste simturile in directia indulcirii lor, stimuleaza tandretea si deschide sentimentul visator al poetilor; amelioreaza problemele sexuale ca impotenta si frigiditatea pe fond nervos, creste libidoul) este antidepresiv (alunga tristetea si vaporii dezamagirii, induce o perspectiva optimista asupra vietii si a viitorului), este usor analgezic si antiseptic, este un bun deodorant care improspateaza si binedispune si are totodata proprietati de insecticid impotriva tantarilor, mustelor, furnicilor sau paduchilor.

      Alaturi de rozmarin sau menta, uleiul esential de lemn de trandafir stimuleaza activitatea cerebrala prin mentinerea atentiei, a ascutimii mintii si ajuta la concentrare. Imbunatateste memoria si protejeaza impotriva bolilor nevrotice, a debilitatii. Este un remediu excelent pentru functionarea corecte a metabolismului (secretiile de hormoni si circulatia fluidelor)


NOTA:  mijloc

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu