luni, 12 martie 2012

Ulei esential de marar

Cunoscut de acum 5000 de ani si simbol al vitalitatii la romani,  mararul (Anethum graveolens) este un condiment si o planta des folosita in bucataria europeana si indiana, uneori fiind utilizata pentru aromatizarea dulceturilor sau bauturilor.
Distilat la aburi din partea superioara a plantelor sau obtinut din seminte, uleiul esential de marar are un miros usor dulceag si foarte parfumat, usor picant.

In aromaterapie este de retinut ca este un foarte bun antidepresiv; este indicat in gripă (are efect antibacterian, antiinflamator si antiseptic) si pentru buna functionare a aparatului respirator. Stimuleaza productia de lapte in perioada alaptarii si datorita estrogenilor continuti este indicat in perioada pubertatii pentru buna si armonioasa dezvoltare a domnisoarelor. Asemeni lavandei si citronellei, uleiul esential de marar este un bun dezodorizant (dezinfecteaza si purifica aerul), iar in plan mental aduce echilibru si liniste la trecerea prin stari extreme.

Precautii: interzis in utilizare femeilor insarcinate!

NOTA:  varf

Datele prezentate sunt cu titlu informativ. Noi ne referim strict la actiunea terapeutica pe care uleiul esential o are in aromaterapie, altfel de intrebuintari necesitand o consultatie medicala de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu