luni, 28 septembrie 2009

De ce lumanari din ceara de palmier?

For english click here:

Ceara de palmier este un material integral natural, o resursa inepuizabila si regenerabila obtinuta pe plantatiile din Asia de Sud-Est, in cazul nostru - Malaesya. Datorita faptului ca este un produs ecologic (environmental free), a inceput sa fie din ce in ce mai cautat de producatorii de lumanari, mai ales ca rezultatul final este reprezentat in special de lumanari de o calitate exceptionala. Acesta este scopul principal pentru care s-a nascut EcoDecoLight.

Palmierul ca si planta produce fructe care la momentul potrivit sunt culese si trimise catre centrele de prelucrare unde uleiul este extras, sterilizat si purificat pentru a se ajunge la uleiul de palmier in stare ‚cruda’. Aceasta substanta este mai apoi procesata de catre rafinarii in produse diverse ca ulei de gatit, ulei tip „shortening”, subtitut pentru untul de cacao, sapunuri si alte produse nealimentare si bineinteles, ceara de palmier.

Ceara de palmier este un produs extraordinar cand vorbim de lumanarile de calitate. Acestea rezista la caldura unei zile toride de vara, accepta usor colorantii si pastreaza foarte bine aromele uleiurilor esentiale. Ce este un avantaj net: printr-o manipulare foarte atenta a temperaturii de turnare in matrite se pot obtine texturi de suprafata, de la structuri cristaline complexe pana la culori fine cu aspect solid.

Printre avantajele unei lumanari confectionate din ceara de palmier, fata de cea din parafina, putem enumera:

  1. Este un produs 100% natural, ecologic, fara compusi petrochimici.
  2. Ceara de palmier este o resursa inepuizabila si care se regenereaza permanent.
  3. Ceara de palmier absoarbe uleiurile foarte bine si pastreaza aroma pentru mult timp, motiv pentru care se poate folosi cu succes in aromaterapie, prin utilizarea unei singure arome sau a combinatiilor atent studiate.
  4. Lumanarea nu curge si nu arde cu fum.
  5. Lumanarea este foarte stabila in procesul de ardere iar timpul de ardere este marit substantial.
  6. Lumanarea isi pastreaza forma si ramane dura, nu se deformeaza chiar in conditii de canicula.
  7. Lumanarea este fina si neuleioasa.
Acestea fiind spuse, vom continua cu un nou articol in care vom vorbi despre fitil si importanta lui in obtinerea unui produs de calitate superioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu