marți, 23 noiembrie 2010

Balsam de buze / strugurel - un produs integral natural cu ceara de albine

Stiu ca acum sunt putin off-topic, insa nu ma pot abtine. Trebuie sa va impartasesc una din experientele mele de ultima ora, nu atat pentru ca ar fi iesita din comun, ci pentru ca a avut ca finalitate un produs natural, pentru buze (ideal in sezonul rece) si care are o consistenta si un parfum extraordinare.

Si eu si fetita mea suferim de pe urma buzelor crapate, uscate, mai ales acum ca a inceput sa se raceasca si vremea. Iar rujurile nu sunt tocmai ce ar trebui, atunci cand vorbim de sanatate, mai ales atunci cand ne dorim tratament si intretinere. Asa ca am purces in a citi despre balsamurile si strugurelul homemade, produse integral naturale si care au ca si baza de intarire ceara de albine. Ori noi nu ducem lipsa niciodata,  nu?  ;)

Dupa 1 ora de cautari si citiri, am facut primul strugurel (este mai solid asa ca nu poate fi incadrat ca balsam). Am folosit:
  • ulei din porumb, 
  • ulei de musetel, 
  • ceara de albine
  • uleiuri esentiale: tea tree, busuioc, citrice
  • miere de mana (de padure), de la aceeasi stupina cu care lucram si care are aviz de apicultura ecologica.
In 2 minute s-a topit ceara, am adaugat uleiurile si dupa ce am amestecat vreo 2 minute, pana s-a mai racit am turnat in 2 flacoane mici pentru medicamente.

Ca si consistenta au iesit aproape de strugurel (vroiam mai lichide, insa pentru ca nu am avut unturi am pus mai multa ceara). Pentru balsam, se pune doar 1 lingurita de ceara.

Arata divin, miros extraordinar, am niste buze si niste maini fine... o placere! De ce am ales sa scriu despre asta? Pentru ca se fac usor, am avut nevoie urgenta pentru fetita mea (incepe sa fa rani, nu doar cojite), am gasit muuuulte strugurele si balmuri naturale, dar cu ingrediente active oxid de zinc (unde o mai fi si 100% natural?) iar acum chiar avand ceara multa, pe care o folosesc la lumanari, se putea sa ratez ocazia???

Acum, la prima testare dupa racire, va spun doar ca este un strugurel excelent pentru buze, cicatrizant, cu gust placut si usor tonifiant, bactericid, ideal pentru copii si care la contactul cu pielea se va inmuia foarte placut, intrand in piele fara sa lase senzatia de gras.

De maine va voi tine la curent cu targurile si evenimentele care s-au precipitat frumos in viata noastra iar de pe acum vreau sa stiti ca in magazinul EcoDecoLight se vor schimba cat de curand preturile, aliniindu-le la noua reteta pe care deja o avem la vanzare de ceva timp: doar ceara de albine avizata bio si uleiuri esentiale. Preturile vor varia de la 0,3 lei pana la 2 lei (pentru lumanarea de tip CLASSICS, DECO sau cadourile care le includ).

O seara frumoasa!

4 comentarii:

  1. Asta cred ca a fost doar incalzirea!Mult noroc in continuare.O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Imi place ideea ta, am si eu ceara bio, am cumparat special ca sa fac balsamuri de buze (nu pt comercializare, desigur, pentru mine) si as vrea sa te intreb cand ai adaugat mierea? Ca nu mentionezi decat de uleiuri si ceara.
    Si alta intrebare: vii la Palatul Sutu in week-endul 4-5 la Targul de handmade? Te intreb pentru ca urmeaza la mine pe blog un concurs cu o carte superba despre aromoterapie si vreau sa cumpar si eu de la tine vreo doua lumanarele cu scortisoara sau altceva (mai craciun-esc) sa le adaug la premiu, dar pt doua lumanarele mici nu vreau sa te pun pe drumuri cu posta si imi era mai simplu sa trec pe la targ.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Bea: multumesc, sa stii ca da

    @ Laura: sunt la Romexpo, n-am cum sa ajung si la ILH, din pacate. Dar te astept intre 2 si 5 decembrie, pe Aleea Negustorilor, asa cum am scris si in calendarul de evenimente. Iar cu mierea - hehe, as putea sa -ti spun doar ca mai am putin pana descopar adevarata reteta, caci nimeni nu iti da de-a gata nimic, nu-i asa?

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru raspuns, Cristina! O sa vin la Romexpo, atunci, abia astept sa vad pe viu toate produsele.

    RăspundețiȘtergere