luni, 29 martie 2010

Uleiuri esentiale

Imi cer scuze fata de cei care au cautat in lista din dreapta unele din uleiurile esentiale de la inceput de lista. Sunt cele despre care nu am reusit sa scriu, iar in spatele lor am facut redirectarea catre magazin. Aceste uleiuri pe care le folosim in procesul de obtinere a lumanarilor naturale parfumate, sunt: iasomie, cimbru, busuioc, geraniu, fenicul, arbore de ceai (tea tree, nu asa cum scrie pe unele etichete 'ti tree' - se vede buna documentare in ceea ce priveste engleza...), roinita (melissa), salvie, patchouli. Vom incerca actualizarea informatiilor cat de repede, pana in Sarbatorile de Paste.

In afara de trandafir, iasomie (pe care nu le-am mai gasit in stare naturala, ci doar ca odorizant sintetic), restul de arome suntin stoc ori sunt mai usor pentru noi sa le achizitionam. Mai greu insa cu uleiuri gen santal, vanilie sau alte arome exotice, chiar si trandafir, deoarece sunt de import, trebuie cumparate cantitati care costa mult, indiferent de gramaj, iar ulterior lumanarea va avea cu siguranta un pret ridicat!

In plus, in afara de bergamot sau lamaie, nu mai producem lumanari din citrice, ca si arom a solitara, ci in combinatii. Asta deoarece sunt note de varf, care se simt foarte acut proaspete, iar intre d-voastra sunt persoane care nu le aprind dupa ce le cumpara, desi noi asta recomandam. Ca atare, aroma paleste putin, iar pentru noi este o scadere de calitate. Astfel incat am obtinut combinatii foarte mult placute, arome puternice de citrice din combinatii de lamaie, portocale, grapefruit si bergamot.

Va imbratisam in prag de Saptamana Mare si va tinem la curent, cu atat mai mult cu cat in cateva zile vom avea lumanari naturale speciale pentru luat Lumina de Inviere de la biserica in frumoasa noapte de Paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu