luni, 24 ianuarie 2011

Uleiurile condimentate - un plus de picanterie pentru placerea vietii

In functie de categoria aromatica (parfum asemanator si cu proprietati terapeutice similare), uleiurile esentiale se impart in 8 categorii: camforoase (medicinale), citrice, condimentate (picante), florale, ierboase, de pamant, lemnoase, rasinoase.
Uleiurile esentiale picante/condimentate aduc o nota de mijloc-baza, confera plinatate si devin nota pregnanata a unei combinatii; sunt arome ce pot deriva usor catre un parfum exotic sau cu nota masculina, plina:
  • anason;
  • coriandru;
  • ghimbir;
  • cardamom;
  • piper negru;
  • usturoi;
  • morcov;
  • telina;
  • chimion turcesc;
  • busuioc;
  • oregano;
  • cimbru;
  • curcuma;
  • nucsoara;
  • scortisoara;
  • chimen.
 Plantele enumerate mai sus aduc un plus de caldura si confort psihic, alunga oboseala si relaxeaza, fiind indicate in perioadele de oboseala, cand fiecare zi trebuie sa inceapa cu bateriile incarcate la maxim. Induc incredere in sine, in fortele proprii, linistesc persoanele colerice iar unele au si proprietati afrodisiace (de exemplu scortisoara, cimbru, telina). Sunt bune purtatoare ale aromelor de varf si se mixeaza usor cu esentele lemnoase ori ierboase, mai greu cu florale sau citrice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu