vineri, 2 octombrie 2009

Fitilul - micul 'motoras' ce merge cu ceara

For english click here:

Asa cum am spus intr-un post anterior, acum vom vorbi despre fitil, un mic 'motoras' al carui combustibil este insasi lumanarea. Fitilul functioneaza pe principiul capilaritatii, de aceea fiind foarte important pentru o flacara constanta, fara fum si care sa lumineze bine, iar reteta de ceara - atent studiata.

Exista o multitudine de fitile, de la modele pana la compozitie, culori sau dimensiuni, astfel incat pentru orice producator de lumanari este foarte important sa gaseasca fitilul corespunzator. Ca si modele, se folosesc fitile subtiri (pentru lumanari cu diametrul pana la 2,5 cm), fitile impletite plate la care difera grosimea in functie de numarul de fibre folosite, fitile cu mijloc metalic, fitile impletite patrate.

EcoDecoLight va ofera lumanari cu fitil confectionat din bumbac 100%, tratat in procesul de productie, prin acoperire cu ceara si pregatire pentru ardere, astfel incat sa nu emita substante nocive in aer.

Exista de asemenea un raport optim referitor la grosimea fitilului si dimensiunile lumanarii, astfel incat topirea sa se produca eficient. Cu cat diametrul lumanarii creste, cu atat fitilul trebuie ales mai gros sau in cazul lumanarilor cu diametru peste 15 cm - se aleg mai multe fitile care se aseaza pe mai multe pozitii de ardere.

In functie de cantitatea de ceara folosita pentru confectionarea unei lumanari, EcoDecoLight va aseza 1, 2 sau 3 fitile, de dimensiuni atent alese si testate, pentru o ardere curata. Insa va sfatuim ca din cand in cand, dupa cateva ore de ardere continua, sa verificati lungimea fitilului si eventual sa o ajustati prin taiere. Daca ar fi fost sa folosim un fitil care se autoconsuma, ar fi insemnat sa utilizam substante sintetice pentru tratarea acestuia, iar scopul nostru este sa va oferim un produs complet natural.

Fitilul folosit de noi este drept si fixat de suportul lumanarii prin ceara, nu ajunge pana la capatul lumanarii, asa ca in momentul de fata testam stingerea acestuia fara incidente nedorite, in momentul in care lumanarea este spre sfarsit - este vorba despre lumanarile in suport de sticla, avand greutatea de aprox. 200 g (suport 'pahar'). Suntem multumiti de calitatea arderii, deoarece componentele folosite, ceara de palmier, de albine, uleiurile, colorantii - toate naturale, deci Eco - au dus la obtinerea unui produs deosebit atat ca aspect cat si ca nuanta sau textura.

Astfel, ne apropiem incet dar sigur de ceea ce ne-am dorit sa obtinem si va vom tine la curent cu progresele si informatiile pe care consideram ca este bine sa le cunoasteti, deoarece alaturi de d-voastra putem excela intr-o pasiune 'sanatoasa'.

2 comentarii:

  1. Sa o spun si aici! Extraordinara idee si asteptam multe alte detalii!!!!!

    Ar trebui sa gandim si sa actionam eco pe toate planurile vietii noastre cotidiene, iar ce realizezi tu este in spiritul acestei dorinte!

    Succes si spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru incurajari si speram ca putem oferi tuturor o luminita, atat de necesara uneori... Numai bine!

    RăspundețiȘtergere