vineri, 29 ianuarie 2010

Uleiuri parfumate sintetice: CAPSUNI

Prin acest nou post, de informare asupra produselor sintetice, vreau sa detaliez si sa revin asupra toxicitatii anumitor substante care ne plac foarte mult si pe care le folosim, fara sa cunoastem de fapt provenienta lor.

Am vorbit despre parafina, acum voi incepe detalierea uleiurilor parfumate, aromate, sintetice.

Lumanarile parfumate cu arome fructate (capsuni, mere etc.) poarta de fapt catre plamanii nostri si mucoasele aparatului respirator toxine, rezultate in urma arderii uleiurilor sintetice. Acestea, din nou, ca si parafina, pot fi obtinute prin prelucrarea in industria petrochimica si apoi parfumate artificial - din nou reteta sigura catre boli grave, poate incurabile (tbc, cancer, astm) sau diverse alte alergii.

De ce spun ca nu exista ulei esential natural cu aroma de capsuni? CAPSUNILE NU CONTIN ULEIURI, GRASIMI, acizi grasi! Iata compozitia chimica a capsunilor, gasita in 2 locatii, la o simpla cautare pe Internet:

1. - apă 89 la sută;
- hidraţi de carbon 7 la sută;
- protide 0,8 la sută;
- zaharuri 8 la sută;
- vitamine (A,B1,B2,B6,C,E,PP,K) şi minerale (sodiu, potasiu, mangan, cupru, fier, calciu, fosfor, sulf, siliciu).

2. Procentual capsunele in stare proaspata contin:
- 87-91% apa
- 4,5-9,7% glucide (glucoza, fructoza)
- 0,72-1,19% acizi organici
- 0,1-0,5% pectine
- 0,94-1,74% proteine
- saruri minerale, in special potasiu, fier, fosfor, mangan, calciu
- vitamine (continutul in vitamina C este egal cu cel al lamailor si in plus, au un continut ridicat de vitamina B si vitamina K, acid pantotenic, vitamina E).


Fiti informati! Sanatatea costa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu